DOGODKI BREZ ODPADKOV

Mateja Hrem ekologinja, športnica, mirovnica, zdravojedka ne le v besedah, ampak v resničnem življenju: ''Izhajam iz družine, ki ji je bila pristnost, tesno sožitje z naravo, lokalno pridelana hrana, skrb za okolje, predvsem pa spoštovanje in hvaležnost do vsega, kar nam nudita narava in ta svet, nekaj povsem osnovnega in zakonitega.

Odrasla sem v tesnem stiku z naravo, v gozdu, gorah in travnikih. Povsem samoumevno se mi zdi, da je skrb za okolje in prostor v katerem živimo potrebno spoštovati. Da je treba ceniti, kar so nam zapustili naši predniki in da se moramo maksimalno potruditi, da ga bomo čimlepšega in čimbolj neokrnjenega pustili tudi rodovom, ki prihajajo za nami.

Vsa svoja znanja in izkušnje poskušam ves čas prepletati v dejavnosti, s katerimi želim ponuditi drugačno preživljanje prostega časa, v sožitju z domačini, obujanjem starih običajev, predvsem pa s spoštovanjem do narave.

Na vseh dogodkih si prizadevam, da bi le ti povzročili čim manj, oziroma nič odpadkov. Tako obiskovalci dogodkov pijejo pijačo, pa naj bo kakršna koli, iz emajliranih skodelic, na primer. In so navdušeni :)

''Mateja je bila ponovno koordinatorka čistilne akcije Očistimo Slovenijo 2018 za četrtno skupnost Dravlje. Z njo sem ves čas akcije zelo lepo sodeloval, z njenim delom in organizacijo pa sem zelo zadovoljen. Zaradi takih prostovoljcev, ki vlagajo svoj čas, denar in energijo v takšne akcije, je svet lepši, naša okolica pa bolj čista.''

 

Jože Horvat, vodja lokalne koordinacije projekta Očistimo Slovenijo 2018

14.9.2018

WORLD CLEAN UP DAY – OČISTIMO SLOVENIJO, Piknik pri kozolcu, Podutik, Ljubljana

V okviru svetovne čistilne akcije World Cleanup Day 2018, sem kot koordinatorka za četrtno skupnost Dravlje, organizirala dogodek ''Dom brez odpadkov'', z menjavo oblačil za otroke in odrasle ter predavanjem ''Kako do manj odpadkov?''

15.9.2018

KOORDINACIJA ČISTILNE AKCIJE ''ŠE ZADNJIČ'' OČISTIMO SLOVENIJO, OČISTIMO SVET, V ČS DRAVLJE

Šiška - Dravlje, Ljubljana

Zagnani, veseli in energije polni prostovoljci so zavihali rokave in očistili bolj in manj skrite odpadke na našem področju. Nekateri so prišli sami, nekateri so dogodek izkoristili za ''team building'' in združili prijetno s koristnim. Hvala vsem!

11.4.2019

ZELENI, EKO KLEPET OB GLASBI, Z IZMENJAVO OBLAČIL IN KNJIG

Klepetali smo s Sabino Čarman in Matejo Hren. Sabina nam je predstavila svojo pot do manj odpadkov in praktične izkušnje svoje štiričlanske družine, Mateja pa nam je na primeru razložila kako splete dogodek z domačini, podeželjem, povabi izvajalce, naredi avtentično zgodbo in jo ponudi publiki.

Vse v sožitju z naravo in ljudmi.

 

Izmenjali smo si tudi kar nekaj lepih kosov oblačil. Bilo je luštno, srečali smo se zanimivi ljudje. Se vidimo še kdaj. 

TORMA,                    

Ledarska ulica 1, 1000 Ljubljana

E-mail: info@torma-events.com                                  

Tel.:    +386 (0)41 284 588                                                                                                         

 

*Vse fotografije na spletni strani so simbolične

                                                                                                               

  • Screenshot 2019-09-09 13.55.30
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2019 by Weby