''Ustavili smo se na pobočju in zadržali dih v tišini. Nobena beseda ne bi izrazila našega vzhičenja. Himalaja je bila pred nami v ogromnem loku.''

25.10. - 10.11.2019

JOGA ODMIK V HIMALAJI

 

Lahkotno pohajanje po mestu Rishikesh v času Diwali festivala in treking s konji od vasice Chefne do vasi Auliju, čez gozdove, pašnike, pobočja, fascinantne prelaze in prekrasne poglede na himalajsko verigo vršacev. Primerno tudi za mladino nad 13 let.

Izkušnja pristnega stika z domačini, drugačnim življenjem otrok, časom brez tehničnih pripomočkov, v mrazu, vetru in toplem soncu, v gozdu in na prelazih, kjer je kisika manj kot doma in kjer narava sama ponuja izkušnjo kako lahko z vdihom in izdihom lahkotno, pozorno, počasi hodimo in opazujemo naravo ter svoje telo.

 

Zanimiva izkušnja tudi Diwali festivala. Diwali je hindujski festival lučk, ki običajno traja pet dni in se praznuje med hindujskim luni-solarnim mesecem Kartika (od sredine oktobra do sredine novembra). Diwali, eden najbolj priljubljenih festivalov hinduizma, simbolizira duhovno "zmago svetlobe nad temo, dobro nad zlom in znanje nad nevednostjo". Festival je na široko povezan z Lakšmi, boginjo blaginje, vendar jo regionalne tradicije povezujejo s Sito in Ramo, Vishnujem, Krišno, Durgo, Kalijem, Dhanvantarijem ali Vishvakarmanom.

Oglejte si foto utrinke s Himalaje

TORMA,                    

Ledarska ulica 1, 1000 Ljubljana

E-mail: info@torma-events.com                                  

Tel.:    +386 (0)41 284 588                                                                                                         

 

*Vse fotografije na spletni strani so simbolične

                                                                                                               

  • Screenshot 2019-09-09 13.55.30
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2019 by Weby