''Cesto NH3 od Leha do Manalija je vsekakor vredno prevoziti. Agencija  je poskrbela za vse kar je potrebno na takšni poti. Spremljevalca, kuhar Topchen in voznik Dhumdup sta odlično opravila svoje naloge. Topchen je v omejenih razmerah kuhal odlične jedi, ki jih še sedaj pogrešam, Dhumdup pa je vedno našel najboljšo možno lokacijo za taborjenje. Oba sta se zelo trudili za moje udobje, šele po nekaj dneh sta mi verjela, da tudi jaz lahko pomagam pri postavljanju in pospravljanju šotora. Kljub višji ceni sem zadovoljen, da sem bil sam kajti zaradi tega sem se več družil s spremljevalcema in, kot že rečeno, tudi prostor za taborjenje je bil, zaradi enostavnejšega usklajevanja, vedno bistveno boljši od tistega iz načrta poti''.

(Jože starič, Velike Lašče)

''Zelo dobro organizirano, zelo skrbni vsi, Mateja in zelo dobra loklana agencija. Lokalna agencija ima krasno ekipo sodelavcev, vse je laufalo, vodiči, vodniki, šoferji, karte za bus. Edino, kar se je zataknilo, je bilo potovanje z busom Manali – Delhi. Kdor malo pozna Indijo, ve, da na čisto vse v Indiji niti ne moreš imeti nadzora. Vsi so bili »top«, čista 10''

(Romana Salmič Jeras, Ljubljana)

11.8. - 27.8.2019

DRUGAČNO ODKRIVANJE HIMALAJE - PEŠ ALI NA KOLESU

Peš, z avtom in  na gorskih kolesih smo spoznavali značilno Budistično kulturo, samostane in vedno spreminjajočo se pokrajino Ladakh. Tekom zime je ta del zaradi snega več mesecev nedostopen in še toliko bolj zanimiv poleti, ko se ga lahko obišče in tako spozna neokrnjeno naravo in njegove prebivalce. Tu ljudje še vedno sledijo stoletja nespremenjenemu stilu življenja.

Gorsko kolesarjenje po eni najbolj atraktivnih visokogorskih poteh na svetu Leh  - Manali

 

Ni boljšega načina za raziskovanje Himalaje, kot je na gorskem kolesu. Potovanje s kolesom nudi posebej možnost za tiste, ki sanjajo o časovno daljšem popotniškem izzivu, sredi s snegom prekrite Himalaje, da o starodavnih budističnih samostanih in odmaknjenih vaseh visoko na dolino ne govorimo

Naša pustolovščina se je pričela v Lehu in je šla  preko petih spektakularnih prelazov. Dva od njih se ponašata celo z višino preko 5000 m. Pot je ves čas vodila po pogorju indijske Himalaje, ki ji glede velikosti in čiste lepote ni vzporednice na svetu.

Med potjo se je kulisa spreminjala iz zelenih gozdov in cvetočih dolin, do nerodovitnih luninih pokrajin, z visokimi vrhovi in visečimi ledeniki nad njimi. Poleg spektakularne okolice, je bil vrhunec potovanja tudi sama zelo bogata kultura dežele Ladakh. Tako smo med vrtenjem pedal opazovali veličastne samostane na visoko skalnih robovih, se ponekod odpravili na raziskovanje s kolesi manj obiskanih območij in vsekakor uživali v miru in lepoti resnično nedotaknjenega kota naše Zemlje.

Oglejte si video in foto utrinke s potovanja po Himalaji

Ekipa, ki se je na pot podala z gorskimi kolesi:

In ekipa, ki se je na pot podala peš:

TORMA,                    

Ledarska ulica 1, 1000 Ljubljana

E-mail: info@torma-events.com                                  

Tel.:    +386 (0)41 284 588                                                                                                         

 

*Vse fotografije na spletni strani so simbolične

                                                                                                               

  • Screenshot 2019-09-09 13.55.30
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2019 by Weby