''Čudovit vikend na delčku sveta, popolnoma odmaknjenem od vsega vrveža in električnega onesnaženja. Pravi balzam za dušo, še posebno jutra, ko je veter še v popolnem mirovanju. Nepozabno razvajanje čutil ob izjemno aromatičnih vonjavah raznovrstnih zeliščnic, ki nam jih je pričarala Mateja. Da ne govorim o odlični kuhinji mojstrice Mateje in ekipe . Nikdar si ne bi mislila, da je lahko vožnja s kajakom po morju hkrati zabavna, sproščujoča in adrenalinska. Vrhunsko. Za probat.''

Brigita Podbelšek Miklavčič, Ljubljana

15.6. – 17.6.2018

S KAJAKI PO REKI ZRMANJI IN KORNATIH, ZADAR, DUGI OTOK (SALI), VELIKI KORNAT (UVALA ŠIPNATA)

 

Aktivni vikend z veslanjem po kristalno čistih vodah, potepanjem po otokih, oddihom v mirnem zalivu in s pristno, domačo dalmatinsko kulinariko (za majhne skupine, 5 - 10 potnikov)

 

1. dan: 

LJUBLJANA - NACIONALNI PARK PAKLENICA - REKA ZRMANJA

REKA ZRMANJA

Z udobnim kombijem smo se skupaj iz Ljubljane pripeljali do nacionalnega parka Paklenica, se vkrcali na kajake in pod strokovnim vodstvom veslali po čudoviti, zeleni reki Velebita, eni najlepših evropskih rek. 

 

Veslali smo po mirni in malo bolj divji vodi ter prisluhnili njeni zgodovini. Privoščili smo si okusno, avtentično pozno kosilo in se s polnimi želodčki peljali do Zadra, kjer smo se nastanili v apartmajih, v samem starem, zgodovinskem mestnem jedru.

 

ZADAR

Po nastanitvi smo se sprehodili po Zadru, si ogledali njegove lepote in okusili njegov nočni utrip. Prisluhnili smo koncertu zelo posebnih, naravnih morskih orgel, hrvaškega arhitekta Nikole Bašiča. Na orgle igra morje, ki z valovi ustvarjajo zračni tlak, ki v ceveh proizvaja čudovite, pomirjujoče, naravne tone.

2. dan

DUGI OTOK - SALI - VELIKI KORNAT – UVALA ŠIPNATA - RISANKA

Iz Zadra smo s katamaranom pripluli na Dugi otok in pristali v kraju Sali, znanemu po zanimivi, zelo posebni knjižnici, ki je postala pravo kulturno središče Kornatov.

Panoramska vožnja mimo čudovitih otokov po narodnem parku Kornati do otoka Veliki Kornat kjer smo se nastanili v neobljudeni uvali Šipnata v romantični hišici, z imenom ''Risanka''.

Po sprejemu z dobrodošlico smo se podali na vožnjo s kajaki pod strokovnim vodstvom in veslali med otočki in zalivi.

OTOK MANA - OTOK LEVRNAKA - VELI VRH - SVIRAC - RISANKA

- otok Mana; kamnita fatamorgana pobesnelega morja, kjer so leta 1959 snemali film o grških ribičih, z veliko zvezdo Mario Schell in slavnim Cliffom

  Robertsonom v glavnih vlogah

- otok Levrnaka; pozvpeli smo se na oba kuclja (najvišji, Veli vrh, je visok 118 m, 94 pa jih ima Svirac) in obiskali tudi nenaseljeni zaliv Lojena s čudovito prodnato plažo in se z užitkom okopali v zelenomodrem morju ter se odpočili (možna osvežitev v robinzonski konobi)

Vrnili smo se v mirno uvalo Šipnata, v bazo Risanka, kjer nas je pričakala odlična večerja, s presenečenjem in se odlično naspali v miru in tišini.

3. dan

RISANKA - SALI - ZADAR - LJUBLJANA

Po obilnem zajtrku smo imeli na voljo čas za kopanje ali počitek na plaži, športni navdušenci pa so se lahko še enkrat podali na vožnjo s kajaki ali jadrnicami ''Seascape 18'' (doplačilo). Po kosilu smo se s svojo ladjico peljali do Salija na Dugem otoku, od tu pa odpluli s katamaranom do Zadra od koder pa smo se s kombijem vrnili v Ljubljano. 

Kje smo spali?

V mirni, neobljudeni uvali Šipnata na Velikem Kornatu, v čudoviti hiši, z imenom Risanka, v sobah s pogledom na morje.

Kaj smo dobrega pojedli in popili?

Poleg bogatih zajtrkov so nas pričakale odlične večerje, z domačo, naravno, zdravo in avtentično otoško hrano.

TORMA,                    

Ledarska ulica 1, 1000 Ljubljana

E-mail: info@torma-events.com                                  

Tel.:    +386 (0)41 284 588                                                                                                         

 

*Vse fotografije na spletni strani so simbolične

                                                                                                               

  • Screenshot 2019-09-09 13.55.30
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2019 by Weby