top of page

Zeleni, eko klepet ob glasbi, z izmenjavo oblačil in knjig

Klepetali bomo s Sabino Čarman in Matejo Hren. Sabina nam bo predstavila svojo pot do manj odpadkov in praktične izkušnje svoje štiričlanske družine, Mateja pa bo z nami klepetala o drugačnih doživetjih, v času, ko se veliko govori o vsestranski onesnaženosti, pomanjkanju pogovorov, pozabljanju na stare običaje, odtujenosti ljudi in posledično tudi o boleznih, ki nastajajo zaradi vsega tega. Izmenjali si bomo tudi rabljena oblačila in knjige in s tem naredili nekaj dobrega zase in za druge.

 

Je vse to samoumevno, ali se je treba tega naučiti, oziroma izkusiti?

 

 

Kje bo dogodek?

V restavraciji  KUCHA Bistro & oaza za Bežigradom, Mašera - Spasićeva ulica 8, 1000 Ljubljana.

 

Kdaj bomo tam?

V četrtek, 11.4.2019.

Kakšen bo program?

17.30 – 18.00  sprejem oblačil in knjig

18.00 – 19.00  klepet s Sabino in Matejo o koristnih nasvetih kako do manj odpadkov in o pristnih doživetjih

19.00 – 20.00  menjava oblačil in knjig

 

Kdo bo sodeloval na dogodku?

SABINA ČARMAN:

‘’Sem mamica dvema fantoma - Mojstru in Gasilcu in delam na vrtu. Z mojim, trenutno 4-letnim, Mojstrom preživljava večino časa zunaj. Tudi Gasilec je zdaj z nama. Ne samo zato, ker je fajn, ampak, ker vrtnarjenje in igranje na vrtičkih Mojstru pomeni svobodo gibanja, meni pa neizmerno zadovoljstvo, ko vidim kako mojster uživa, se smeje, da se ga sliši daleč naokoli. Uživava, ko skačeva po lužah, se pretvarjava, da je lopata bager, kopljeva luknje, delava torte s pomočjo zemlje in še mnogo stvari. Skupaj se učiva vrtnarjenja. No, predvsem jaz. On se raje igra. Učiva se kako se izogniti odpadkom in učiva se potrpljenja. Drug z drugim''.

Več o Sabini in njenih projektih najdete tukaj: www.maminavrtu.si

MATEJA HREN: 

''Izhajam iz družine, ki ji je bila pristnost, tesno sožitje z naravo, lokalno pridelana hrana, skrb za okolje, predvsem pa spoštovanje in hvaležnost do vsega, kar nam nudita narava in ta svet, nekaj povsem osnovnega in zakonitega.

Vsa svoja znanja in izkušnje sem prepletla v dejavnosti, s katerimi želim ponuditi drugačno preživljanje prostega časa, v sožitju z domačini, spoštovanjem narave, starih običajev in vanj vključiti aktivnosti skozi šport, kulturno in kulinariko. Poleg organiziranja dogodkov se ukvarjam tudi z masažo in jogo, ki jo vadim in prakticiram že 30 let.

KUCHA

Prvi bistro na svetu s hrano za človeka. Z uporabo skrbno izbranih lokalno pridelanih in sezonskih surovin ustvarjamo jedi inspirirane z našimi subjektivnimi predstavami o tem kako se bomo ljudje prehranjevali v letu 2050 združene s tradicionalnimi tehnikami priprave, že tisoče let v uporabi. Spogledujemo se z nazivom odgovorni hedonizem.

 

PRAVILA IZMENJAVE MOŠKIH IN ŽENSKIH OBLAČIL, DODATKOV IN KNJIG

Obiskovalci s seboj prinesete do 5 ohranjenih in kvalitetnih kosov moških ali ženskih oblačil (tudi priznanih blagovnih znamk), obutve ali drugih modnih dodatkov, kot so pasovi in torbice. (SPOMLADANSKIH IN POLETNIH)


Poleg oblačil bomo menjali tudi knjige. Prinesite do 10 ohranjenih knjig. Na sprejemnem pultu boste skupaj s prostovoljcem pregledali prinesene kose, ki jih bodo nato prostovoljci razporedili po mizah.

Število stvari, ki jih odnesete ni omejeno, a imejte v mislih, da odnesete enako količino stvari kot jih boste prinesli. V kolikor ne najdete ustreznih stvari za menjavo, lahko svoje stvari vzamete nazaj.
Namen menjave je, da oblačila in ostale stvari zamenjamo glede na potrebe udeležencev. Tako spodbujamo kroženje stvari, ki so že v obtoku. Z menjavami vplivamo, da so stvari še vedno v uporabi.

Organizatorji vas prosimo, naj bodo oblačila sezonska, čista in kvalitetna.

 

Pridržujemo si pravico, da nekvalitetna ali drugače poškodovana oblačila in ostale prinesene stvari zavrnemo.
 

Preostanek stvari z menjave bomo predali organizacijam, ki bodo stvari razdelile med družine, ki te stvari potrebujejo. Ostale stvari bomo odpeljali v Center ponovne uporabe Ljubljana.

Menjavo organizirata Torma events in Mami na vrtu, v sodelovanju s Kucho. Več menjav po Sloveniji, si lahko ogledate na www.maminavrtu.si

 

Kaj dobrega bomo pojedli in popili?

Razvajali se bomo z lokalno pridelano hrano po odličnih receptih.

Koliko pa to stane? 

Dogodek je namenjen obujanju prvobitnemu načinu življenja. Zanj se zbirajo donacije in prispevki.

​​

Kaj vam lahko obljubimo?

Obljubimo vam lahko, da boste del dogodka, ki vam bo dal dodatni zagon, voljo in iskrice v očeh, saj boste naredili nekaj dobrega, zase in za druge.

Kje lahko dobite več informacij?

Pokličite Matejo na tel.: 031 379 926 ali Irino: 040 772 214.

 - Vaša organizatorka Mateja

bottom of page