DRAGOCENA ZNANJA IN IZKUŠNJE

Z načinom življenja, potovanji po svetu, spoznavanju najrazličnješih kultur, ljudstev, običajev, tradicij, izobraževanj in s prepletanjem vsega, kar se je z leti ''nabralo'', skušam delati dobro zase , za druge in za naravo. 

''Z znanji in izkušnjami želim pomagati tudi vam, da boste zaživeli bolj svobodno in se dobro počutili''

MOJA JOGA

Joga je moj način življenja, saj jo izvajam že 30 let (zadnjih 15 let ke to Iyengar joga) vadim in jo zavestno, največkrat pa kar podzavestno, vpletam v vse, kar počnem.

Posebni poudarek Iyengar joge je na pravilni drži in postavitvi telesa mi pomagata k lažjemu telesnemu in umskemu premagovanju vsakodnevnih naporov in stresa, ki ga prinaša ta nori tempo današnjega časa.

 

Neizmerno sem hvaležna vsem učiteljem, ki so me naučili vsega, kar danes znam in lahko prenašam tudi na masažo in jo vpletam v izvedbo različnih dogodkov. 

 

Sem soustanoviteljica joga društva v Ljubljani, kjer jo tudi redno vadim, stalno pa se izpopolnjujem tudi v tujini, kjer se je z leti nabralo že več tisoč ur pri svetovno priznanih učiteljih (Michael Forbes, Kevin Gerdiner,…).

 

Udeležujem se delavnic doma in v tujini (Pariz, Munchen, Bruselj,..), posebej pa sem vesela, da sem se lahko že dvakrat udeležila šolanja na Iyengar inštitutu v Indiji, v mestu Pune, ki je izvir Iyengar joge in se še dodatno izobraževala pri najboljših, izvirnih joga učiteljih.

 

Tudi z masažo (naj si bo klasična, terapevtska ali kombinirana) želim, tako kot pri jogi, združiti telo, dušo in um.

IYENGAR JOGA

Iyengar joga temelji na Hatha jogi in je bila ustanovljena s strani Indijca, gospoda Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar-ja.


Osredotoča se na strukturne poravnave telesa, z veliko pozornostjo in natančnostjo položaja (asane), ter dejavnosti telesa v položaju. Iyengar joga je predvsem znana po svoji uporabi pripomočkov, kot so vrvi, pasovi, kocke, stoli, odeje,… , ki pomagajo pri pravilnem izvajanju asan. Z uporabo teh pripomočkov se zmanjšuje tveganje poškodb in zato lahko Iyengar jogo vadijo VSI. ljudje, ki so zakrčeni, imajo športne poškodbe, omejeno gibanje, starejši ljudje,… Vsi, ki jo izvajajo redno in v svojih mejah sposobnosti, lahko z vadbo zelo veliko pridobijo.

Redna vadba Iyengar joge zmanjšuje stres, prinaša dobro zdravje in počutje. Njen cilj je združitev telesa, uma in duha!

Temelji Iyengar joge stojijo na tradicionalnih osmih načelih joge, ki so opisani v Patanjali-jevi knjigi »Yoga Sutras of Patanjali«.

 

B.K.S.Iyengar velja za enega največjih in najvidnejših učiteljev joge na svetu, jogo je vadil ter poučeval več kot 75 let. Njegov stil poučevanja joge se imenuje "Iyengar joga", kjer je velik poudarek na natančnosti in usklajenosti položajev (asan), katere sedaj Iyengar-certificirani učitelji podajajo naprej po vsem svetu.

Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar (B.K.S. Iyengar) je bil rojen 14.12.1918 v Bellur-ju, mestu, ki leži v zvezni državi Karnataka v Indiji. V otroštvu je prebolel malarijo, tifus in tuberkulozo. Guru Sri T. Krishnamacharya ga je pri starosti 16 let pričel poučevati jogo in ga nato dve leti kasneje poslal poučevat jogo v Puno.

Njegovi privrženci ga ljubkovalno imenujejo "Guruji", ker je bil vedno iskren in predan svojemu poslanstvu in je to delil z vsemi. Njegova lastna praksa mu je pomagala, da razišče in doseže popolnost v asanah in najde pomen jogijskih spisov preko svojega praktičnega raziskovanja in redne vadbe joge. Napisal je številne knjige o jogi in filozofiji joge, njegove najbolj prepoznavne knjige so »Light on yoga«, »Light on Pranayama« in »Light on the Yoga Sutras of Patanjali«.

Kljub svoji visoki starosti (dočakal je častitljivih 95 let), je Guruji še vedno poučeval jogo na Inštitutu Iyengar joge v Puni (www.bksiyengar.com).

Screenshot 2019-08-26 14.33.21.png
69031472_1466176280207718_25968873019088
Screenshot 2019-08-26 13.23.16.png

Masaža TORMA je povsem unikatna masažna tehnika, ki jo posebej prilagajam vsakemu posamezniku, glede na njegovo trenutno stanje. Pred masažo si vedno vzamem dovolj časa, da vam temeljito prisluhnem in razmislim, kako vam lahko čimbolj koristim s svojim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami.

Pri masaži prepletam različne masažne tehnike, poznavanje tradicionalne kitajske in japonske medicine, aromaterapijo ter 30 letne izkušnje študija in redne vadbe Iyengar joge.

Ker skozi kožo v telo vnesemo vse, kar nanesemo nanjo, je izredno pomembno, da so to izključno 100 % naravne in ekološke sestavine, brez sintetičnih maščob, umetnih arom, barvil in konzervansov.  

Pri masaži uporabljam izključno ekološke izdelke in storitve:

- 100 % naravna EKO osnovna masažna olja

- 100 % naravna EKO eterična olja

- podloge in brisače iz 100 % EKO bombaža

- ekološko pranje bombažnih podlog in brisač

- napitke iz ekološko pridelanih zelišč, sadja in zelenjave, za osvežitev po masaži

MASAŽNE TEHNIKE, KI JIH PO POTREBI KOMBINIRAM

 • aromatična masaža

 • masaža stopal in dlani

 • SHIATSU masaža

 • limfna masaža

 • klasična masaža

 • TUI-NA masaža

MASAŽNA ZNANJA IN IZKUŠNJE

 • klasična in shiatsu masaža (izobraževanje pri dipl. kozmetičarki in terapevtki, Sonči Valič, V.V.S., d.o.o.),

 • tui-na masaža in aromaterapija (šola masaže v društvu Modrina),

 • psihoaromaterapija,

 • Iyengar joga (na Iyengar joga inštitutu v Indiji),...

''Naj moje znanje koristi vašemu zdravju in dobremu počutju.''

''Njena masaža mi je všeč, ker pozna anatomijo človeškega telesa in natančno ve, kje in kakšen prijem uporabiti''.

(Maja Gradinjan, Ljubljana)

''Hvala za masažo, naslednji dan sem bil po njej čisto drug človek.''

(Igor Kalan, Ljubljana)

''Mateja ima zlate roke in ogromno dobre energije, ki z masažo prehaja nate, zato je njena masaža zdravilna in izredno blagodejna.''

(Jožica Strunčnik, Ljubljana)

TORMA,                    

Ledarska ulica 1, 1000 Ljubljana

E-mail: info@torma-events.com                                  

Tel.:    +386 (0)41 284 588                                                                                                         

 

*Vse fotografije na spletni strani so simbolične

                                                                                                               

 • Screenshot 2019-09-09 13.55.30
 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon

© 2019 by Weby